Burun Hakkında Sık Sorulan Sorular

Burun kanaması sebepleri arasında en sık etken travmadır. Dijital travma dediğimiz tırnak yarası nedeni ile burun kanaması çocuklarda çok sık görülür. Yüksek tansiyon, burun içi damarsal hastalıklar ani kanam ile kendini gösterebilir.

Burun kanaması sırasında öncelikle sakin olmalıyız. Başı öne doğru eğmeli ve lavabo başında burun uç kısmını sıkarak beklenmelidir. 10 dk sonra kanama devam ediyor ise acil polikliniğe başvurulmalıdır.

Sinüzit tedavisinde önce medikal tedavi başlanır. Medikal tedavi ile takip edilen hastanın klinik durumundaki gidişata göre cerrahi planlanabilir. Sinüs dediğimiz boşlukların iltihabı olan sinüzit cerrahi ile temizlenir. Hastanın sinüzit iltihabını kendi başına boşaltması mümkün değildir.

Sinüzit sinüs denilen boşluklarda zamanla havalanma bozukluğu nedeniyle bakterilerin çoğalması sonucu oluşur. Havalanma bozukluğuna neden olacak alerji, burun eğriliği, geniz eti, polip gibi yapısal hastalılar dışında vücut direncini düşüren hastalıklarda sinüzite neden olur.

Koku duyusu şiddetli bir gribal enfeksiyon sonrası gelişebilir. Travma yada burun içi akut veya kronik hastalıklar koku kaybına neden olur. Koku kaybına neden olan sebebe göre 3 gün sonra düzelebileceği gibi koku kaybı kalıcı da olabilir.

Sinüzit göz etrafında sinüs dediğimiz boşlukların iltihabına denir. Dolayısıyla gözle 0.5 mm den daha ince bir kemik ile ayrılan bu yapılar bu bölgenin ağrılı enfeksiyonundan etkilenir... 

Dünyanın soğuk iklim kuşağında olan ülkeleri şu an iki epidemiyi birlikte yaşıyor. Covid ve influenza salgını. COVID ve grip ya da nezle arasındaki mevcut semptomların bu kadar çok benzerliği ile bizi neyin rahatsız ettiğini bilmek zor olabiliyor. İşte virüsler arasındaki farkı nasıl anlayacağınıza ve ne zaman test yaptırmanız gerektiğine dair ipuçlarımız.....

Burun içinin kaşınmasının bir kaç nedeni vardır. Bunlardan en önemlisi rinitlerdir. Rinit dediğimiz hastalık burunun burun iltihabıdır. Bu iltihap mikrobik değildir. Rinitler ikiye ayrılır. Alerjik olanlar ve alerjik olmayanlar üzere. ...